mandag 21. februar 2011

Reparasjon og redesign av ulltøy


Denne måneden har jeg vært superinspirert av Nøstebarn sin nye blogg som maner til vøling (=reparasjon) av ulltøy. Parallellt med en rekke gode råd og tips har de utlyst en konkurranse der vøling og redesign av plagg er tema. Dette er mitt bidrag:

Storebror har flere ulltrøyer fra Nøstebarn som jeg digger rått. Dessverre begynner de både å bli noe korte og har begynt å få hull her og der, men de er ikke egentlig slitt. Jeg har lenge ønsket å gjøre noe med ulltrøyene som bare ligger i skapet hans, og nå har fruNelia begynt arbeidet. Det er klart at det hjelper på med at kreativiteten er på full fart tilbake i hode og hjerte etter et utfordrende 2010.

Ulltrøya som det er bilde av lengre ned på siden, har lenge hatt et hull ca midt på magen - og som storebror har elsket å putte fingeren inn i og gjort adskillig større enn det opprinnelig var. Så første mål var å vøle dette; men hvordan?
Jeg valgte tilslutt å finne fram en fillete ullbody fra Lillesøster som jeg klippet opp, og sydde deretter på to sirkler hvitt ulltøy over hullet. Jeg sydde med sik-sak på maskin, deretter broderte jeg med oransje broderigarn. Tanken var å lage en kylling - men Storebror synes det var en kul fantasifugl - så da er det det! Jeg la til bein og nebb, samt en paljett som øye. Nebbet er delvis sydd med sik-saksøm i oransjetråd. Jeg har knapt tatt i en broderinål før, så jeg ble ganske fornøyd. Da fuglen var laget synes jeg det manglet noe, så da ble navnet til Storebror brodert på i samme slengen.

Nye "vrangborder" på bol og ermer ble sydd på med sik-sak i hvitt (jeg er heller ingen kløpper med symaskin og visste ikke helt hvordan jeg skulle få det til siden jeg måtte falle stoffresten jeg sydde på.)- Jeg synes resultatet ble ok, hvit, synlig sik-sak - med svært lite mellomrom gav illusjoner om en applikasjon. Det brune plysjstoffet er også hentet fra et av Lillesøsters plagg - nemlig julens pepperkakekjole som var blitt for liten.

Alt i alt - nybegynner som jeg er - jeg er ganske fornøyd og Storebror har den på og synes den er kjempekul. Hans dom lyder: Nå kan jeg gå med ull, Mamma - denne er jo kul!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Dette er såå bra!!! Digger dette :)
Håndarbeid lever i beste velgående. Keep up yhe good work ))mom

Husfruen sa...

Wow denne var fin!!

*løper å leser lengre ned også*

katrine sa...

kjempetøff :) og gratulerer som vinner av nøstebarns konkurranse!

Anonym sa...

Grattis med vinningen :)
Koselig blog du har!

Hilsen
Mamman til hoppensprett Herman

Anonym sa...

Gratulerer så mye med seieren i Nøstebarn-konkurransen!! Litt festlig å "kjenne" vinneren ;) Hilsen mamman til Teodor (fra åpen barnehage i 2007)

ohelene sa...

Gratulerer som vinnar! Kjekt å finne nye bloggar òg :D